top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Coşar

Sosyal Medyada Gördüğümüz Dekorasyon Harikası Evlere Bir de Bu Gözle Bakmaya Ne Dersiniz?

Sayfamızdaki 'Fikirler' bölümünde foto örnekleri ve kısa açıklamalar ile daha fazla seçeneğe ulaşacağınız, farklı alternatiflere göz atmayı unutmayın...


Çoğunlukla sosyal medyada denk gelip keşke benim de olsa dediğimiz; mütevazi, minimal ve bir o kadar da şık evleri düşünün. Acaba evin sakinleri o evi öylece hazır mı aldı? Çok paralar döküp de iç mimara mı yaptırdı?

Tabiki bu yukarıda dediklerimi yapanlar da var ama aslında bir eve çok geniş açıdan bakmak, bir o kadar da basit çözümsel bakmak aynı evlere sahip olmanızı sağlayabilir.

Mesela bu yan fotodaki evi ele alalım, eve çıplak gözle baktığımızda, dört duvar alelade pencereleri olan bahçeli bir ev olabilirdi, bu ev de ve o şekliyle gördüğümüzde sırtımızı düşünmeden dönüp gideceğimiz;)


Peki bu haliyle baktığımızda ne farklar var? Sürgülü ahşap doğrama ya da ahşap görünümlü alüminyum doğrama- evin bahçeye çıkan kısmına yapılmış üç basamak ve güzel saksılar ile oturma grubu. İçeride evin ışık almasına uygun pencereler ve az öz sade mobilyalar:)

Yani demek istediğim bir ev alırken evin planı göz önünde tutularak hangi dokunuşlar ile nasıl bir ev yaratılır, nasıl bir ruh verilir? Kısmı hayal gücünüze ve konusunda uzman ustalara kalmış olur.

Tabiki de kapsamlı değişiklikler, tadilatlardan bahsetmiyorum, böyle durumlarda işin uzmanı mimar ve iç mimarlar ile çalışmak en doğru seçenek olacaktır.



Sayfamızdaki 'Fikirler' bölümünde foto örnekleri ve kısa açıklamalar ile daha fazla seçeneğe ulaşacağınız, farklı alternatiflere göz atmayı unutmayın...

bottom of page