top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Coşar

Kış Mevsiminin Kurtarıcısı...

KIŞ BAHÇELERİ

Yaz bitip de kış mevsiminin içine düşünce sanırım en çok şikayet ettiklerimizden biri de soğuktan korunma kaynaklı olarak kapalı alanlara maruz kalmak. Ruhumuz duvarlar ardında kalmayı bir yere kadar kaldırabiliyor :) ve nihayetinde üşümeden bahçe, balkon keyfini yaşayabilmek, açık havanın insana kattığı pozitif enerjiyi kaybetmemek istiyor. Yani ben en azından öyle oluyorum:)


Evet tabi Bodrum’da yaşadığım için kışı çok sert şartlarda yaşamasam da yazın verdiği özgürlüğü de özlemiyor değilim. Hal böyle olunca kış bahçesi, mevsimin en önemli kurtacısı oluyor.

Evimizin bahçeye açılan bir alanından oluşturabileceğimiz ya da evden bağımsız olarak bahçenin bir alanında konumlanmış kış bahçesi hayal edelim; Mesela içinde yukarıdaki görselde olduğu gibi kompakt bir mutfak alanı tasarımı ile güzel sohbetlere ev sahipliği yapacak hatta kültürümüzün vazgeçilmezlerinden mangal partilerine bile olanak sağlayabilecek keyifli bir kış bahçesi bizi dışarıda bir mekanda yemeğe gitmişiz gibi ağırlayacaktır.



Ya da yandaki gibi

hobilerinizi hayata geçirmenize

olanak sağlayacak,

kahve sohbetlerinize eşlik edecek

bitki serası konseptli

bir kış bahçesi...

Neden Olmasın?





Tabi evin salonunu da kış bahçesine taşıyabilir veya Home office çalışıyorsak çalışma ofisimiz de bahçenin içinde olabilir. Böyle bir çalışma ortamının da verimliliğe olumlu katkısını hayal etmek bile ayrı bir güzel:)

O zaman örneklere devam!..


Kış bahçeleri için günümüzde yalıtım ve cephe teknolojileri o kadar gelişti ki bu da kış bahçelerinin kullanılışlığını arttırıyor. Açılır / kapanır cephe sistemleri ile yaza ve kışa uyumlu kompakt kullanımlara ulaşmak da mümkün.



21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page