top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Coşar

Modern Sahil Köyü Bitez

Bitez'i duymayan yoktur, diye düşünüyorum. Bu bölge denizi, yeşile hakimliği ile rağbet gören bölgelerimizdendir.

Önceleri Bitez köy halkı ve yazlıkçıların yaşadığı bir yer olan Bitez şimdilerde yerleşimin artması ve aynı paralelde ünlü restoranların, farklı kategorilerde butik ürünler sunan esnafın da çoğalması ile tamamen yaz- kış yaşanır bir konuma gelmiş bulunmaktadır.



En güzel özelliği de Bodrum merkeze 10dk, alışveriş merkezi, hastane, klinik gibi hizmetlere daha da kısa mesafede bir konumun olmasıdır.


Bitez köy içinde her geçen gün açılan yeni dükkanlar ve mekanlar, bölgenin albenisi arttırmaya devam ediyor.Günlük taze meze ve zeytinyağlılar satan süper bir yer, profiterolü ile ünlü tatlı bir dükkan, sadece cheese cake yapan mütevazi bir cafe, doğal ürünler satan aktarı, kuru yemişcisi, bol çeşit manavı, ünlü kasabı, ünü Türkiye'ye yayılmış Bitez Dondurmacısı, Migros, küçük Makro marketi, Cafe ve Pubları, mantı ve ev yemekleri yapan leziz lokantaları bunlardan bir kısmı diyebilirim. Bunların haricinde sahile doğru indiğinizde kitapçısı, fırınları ve başta da söylediğim gibi Türkiye'de isim olmuş restaurantları diye de devam edebilirim. Muhteşem bir manzarası olan koyunda bulunan plajı kumluk bir yapıya sahip olduğu için de tercihler arasına giriyo, diyebiliriz aslında. Bodrum dokusunun önemli parçaları limon ve mandalina ağaçları,begonviller Bitez'in güzellikleri arasında...


Daha farklı yaşam alternatifleri arayan Türkiye’nin önde gelen isimlerinin de tercihleri arasına giren Bitez’de köyün çarşısında sağlıklı meze alışverişi, doğal kahvaltılık ürünlerinizi alırken her an tanıdık bir yüz ile karşılaşabilirsiniz.



Bu arada çok eski yıllardan beri kurulan ikinci el ve antika pazarını da görmenizi tavsiye ederim. Eskiden her ayın ilk pazarı kurulan bu pazar artık her pazar Bitez Adliyesi'nin karşısındaki sabit pazar alanında ziyaretçilerini bekliyor.

bottom of page